Pecené bravčové stehno na horčici je výborný recept, který si zamilujete. Kombinácia šťavnatého mäsa s chrumkavou kôrou a výraznou horčicovou príchuťou vám určite zaručí skvelý obed či večeru. Tu je jednoduchý recept, ako si pripraviť toto lahodné jedlo:

Potrebujete nasledujúce suroviny:
– 4 kusy bravčového stehna
– 4 polievkové lyžice horčice
– 2 strúčiky cesnaku (rozotretého)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Olej na natriapanie

 

Pečené bravčové stehno na horčici

Postup prípravy:
1. Najprv si stehná dobre okoreníme soľou a korením z oboch strán.
2. Potom si roztrepeme cesnak a zmiešame ho s horčicou. Toto zmesíme do hĺbky nasekanú pokožku bravčového stehna.
3. Pripravené stehná necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke, aby sa prísady dobre vsiakli.
4. Po hodine si pekáč vyložíme papierom na pečenie a stehná položíme naň.
5. Na vrch stehien môžeme ešte pridať trochu horčice a oleja na natriapanie.
6. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 1,5 – 2 hodiny, pravidelne stehná polievajúc vlastnou šťavou z pečenia.
7. Po upečení necháme stehná chvíľu oddýchnuť a potom ich môžeme pokrájať na plátky a servírovať.

Peciene bravcove stehno na horcici sa skvele hodí na prílohy ako zemiaková kaša, zemiaková šalát, alebo šťavnatá zeleninová šalát. Dúfame, že si tento recept vyskúšate a bude vám chuti! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *