Zapekané morčacie so zeleninou. Budem vám to chutiť ako nič iné.
Suroviny:
- 500 g morčacieho mäsa (kuracie mäso môže byť použité namiesto morčacieho)
- 2 stredne veľké zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 paprika
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička sušených byliniek (napr. oregáno, tymian)
- 100 g strúhaného syra (najlepšie vhodný je tvrdý syr ako napr. ementál alebo parmazán)
Zapekané morčacie so zeleninou
Postup:
- Najprv si pripravíme zeleninu. Zemiaky, mrkvu a papriku umyjeme, olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na jemno.
- Na panvici si rozpustíme olej a orestujeme na ňom cibuľu s cesnakom, kým nebudú mäkké a získajú zlatistú farbu.
- Pridáme na panvicu nakrájanú mrkvu a opečieme ju asi 5 minút, potom pridáme nakrájanú papriku. Pokračujeme v opekaní ešte asi 3 minúty, kým zelenina nezmäkne.
- Mäso nakrájame na tenké plátky a dochutíme solou, čiernym korením, sladkou paprikou a sušenými bylinkami.
- Do vymastenej zapiekacej formy vložíme vrstvu zemiakov, na nej polovicu opekaných zeleninových plátok, potom porciu nakrájaného mäsa a znova zvyšok zeleniny.
- Na vrch posypeme strúhaným syrom.
- Zapekaciu formu s jedlom vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30-35 minút pri teplote 180 stupňov.
- Hotové jedlo môžeme podávať samostatne alebo s prílohou ako rýža alebo segedínsky kapustový prívarok.
Dobrú chuť!