Zapekané morčacie so zeleninou. Budem vám to chutiť ako nič iné.

Suroviny:

  • 500 g morčacieho mäsa (kuracie mäso môže byť použité namiesto morčacieho)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušených byliniek (napr. oregáno, tymian)
  • 100 g strúhaného syra (najlepšie vhodný je tvrdý syr ako napr. ementál alebo parmazán)

 

Zapekané morčacie so zeleninou

Postup:

  1. Najprv si pripravíme zeleninu. Zemiaky, mrkvu a papriku umyjeme, olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na jemno.
  3. Na panvici si rozpustíme olej a orestujeme na ňom cibuľu s cesnakom, kým nebudú mäkké a získajú zlatistú farbu.
  4. Pridáme na panvicu nakrájanú mrkvu a opečieme ju asi 5 minút, potom pridáme nakrájanú papriku. Pokračujeme v opekaní ešte asi 3 minúty, kým zelenina nezmäkne.
  5. Mäso nakrájame na tenké plátky a dochutíme solou, čiernym korením, sladkou paprikou a sušenými bylinkami.
  6. Do vymastenej zapiekacej formy vložíme vrstvu zemiakov, na nej polovicu opekaných zeleninových plátok, potom porciu nakrájaného mäsa a znova zvyšok zeleniny.
  7. Na vrch posypeme strúhaným syrom.
  8. Zapekaciu formu s jedlom vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30-35 minút pri teplote 180 stupňov.
  9. Hotové jedlo môžeme podávať samostatne alebo s prílohou ako rýža alebo segedínsky kapustový prívarok.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *