Tu je jednoduchý recept na penne s kuracím mäsom:
Suroviny:
- 250 g penne cestoviny
- 300 g kuracie prsia, nakrájané na kúsky
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
- 200 g paradajkových kúskov (môžete použiť aj konzervované paradajky)
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička talianskych byliniek (napr. bazalka, origáno, tymian)
- strúhaný syr na posypanie (napr. parmezán)
Penne s kuracím mäsom
Postup:
- V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme penne cestoviny al dente podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a stranou odložíme.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme nakrájané kúsky kuracieho mäsa a opečieme ich z oboch strán, kým nie sú dobre prepečené a vnútri už nie je ružové mäso.
- Pridáme nakrájanú papriku a orestujeme ju spolu s kuracím mäsom pár minút, kým sa zmäkne.
- Pridáme paradajkové kúsky a zmiešame. Varením ich mierne zohrejeme.
- Pridáme talianske bylinky, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame a necháme povariť ešte asi 5 minút.
- Konečne pridáme uvarené penne cestoviny do panvice a dôkladne ich premiešame s kuracím mäsom a omáčkou.
- Podávame horúce, posypané strúhaným syrom na ozdobu.
Dúfam, že Vám tento recept chutí!