Penne s kuracím mäsom

Tu je jednoduchý recept na penne s kuracím mäsom:

Suroviny:

  • 250 g penne cestoviny
  • 300 g kuracie prsia, nakrájané na kúsky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 200 g paradajkových kúskov (môžete použiť aj konzervované paradajky)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička talianskych byliniek (napr. bazalka, origáno, tymian)
  • strúhaný syr na posypanie (napr. parmezán)

 

Penne s kuracím mäsom

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme penne cestoviny al dente podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a stranou odložíme.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme nakrájané kúsky kuracieho mäsa a opečieme ich z oboch strán, kým nie sú dobre prepečené a vnútri už nie je ružové mäso.
  4. Pridáme nakrájanú papriku a orestujeme ju spolu s kuracím mäsom pár minút, kým sa zmäkne.
  5. Pridáme paradajkové kúsky a zmiešame. Varením ich mierne zohrejeme.
  6. Pridáme talianske bylinky, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame a necháme povariť ešte asi 5 minút.
  7. Konečne pridáme uvarené penne cestoviny do panvice a dôkladne ich premiešame s kuracím mäsom a omáčkou.
  8. Podávame horúce, posypané strúhaným syrom na ozdobu.

Dúfam, že Vám tento recept chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *