Kuracie prsia so šampiňónmi

Ak hľadáte recept na kuracie prsia s šampiňónmi, tu je jednoduchý a chutný návod:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia
  • 200 g šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká cibuľa
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie prsia so šampiňónmi

Postup:

  1. Kuracie prsia si umyte a nakrájajte na tenké plátky. Posolte a okorente ich podľa chuti.
  2. Na panvici si rozohrejte trochu olivového oleja a opečte kuracie prsia z oboch strán, až kým nezhnednú. Potom ich odložte na tanier.
  3. Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, kým nezhnednú a nezačnú voňať.
  4. Pridajte šampiňóny a smažte ich spolu s cibuľou a cesnakom, až kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Vráťte kuracie prsia späť na panvicu a počkajte, kým sa všetko dobre prehreje.
  6. Pridajte smotanu na varenie a za stáleho miešania dusíme jedlo ešte asi 5 minút, kým sa omáčka nezhustne.
  7. Na záver môžete podávať kuracie prsia so šampiňónmi posypané jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, stačí napísať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích prs
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie prsia umyte a osušte. Nakrájajte ich na menšie kúsky alebo plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Šampiňóny umyte a nakrájajte na plátky.

  2. Orestovanie cibuľe a cesnaku: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a orestujte ju do sklovita (asi 3-4 minúty). Potom pridajte nasekaný cesnak a orestujte ďalších 30 sekúnd, kým nezačne voňať.

  3. Pridanie kuracieho mäsa: Do panvice pridajte nakrájané kuracie prsia, osolte a okoreňte. Smažte ich na strednej teplote, kým nie sú zlatohnedé (asi 5-7 minút).

  4. Pridanie šampiňónov: Do panvice pridajte nakrájané šampiňóny a pokračujte v restovaní, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu (asi 5 minút).

  5. Pridanie smotany: Keď sú šampiňóny hotové, znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte zmes variť na nízkej teplote asi 5 minút, kým sa omáčka nezahustí. Pokiaľ je to potrebné, dochuťte soľou a korením.

  6. Servírovanie: Kuracie prsia so šampiňónmi podávajte horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ich podávať s ryžou, cestovinami alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *