Ak chcete pripraviť varené kuracie stehná, nasledujte tento jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 500 ml vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Varene kuracie stehná

Postup:

  1. Kuracie stehná umyjte a osušte.
  2. Ak chcete odstrániť prebytočný tuk, prešťavte ich vidličkou z oboch strán.
  3. Na hrnci rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým sa nezjemnia.
  4. Pridajte kuracie stehná a opečte ich zo všetkých strán, aby získali peknú zlato-hnedú farbu.
  5. Pridajte mrkvu a zemiaky do hrnca a premiešajte.
  6. Zalejte všetko vývarom a privedte k varu. Znížte teplotu, pridajte soľ a korenie, a nechajte všetko variť pod pokrievkou asi 40 – 50 minút, kým sa kuracie mäso dobre neprevarí.
  7. Podávajte horúce, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *