Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

Určite vám môžem poskytnúť recept na mleté teľacie mäso v kapustových listoch. Tu je jednoduchý postup:

Prísady:

  • 8 veľkých kapustových listov
  • 500 g mletého teľacieho mäsa
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozomleté
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
  • 1/4 šálky strúhanej parmezánu
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 konzerva paradajkového pretlaku (400 g)
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

Postup:

  1. Varte v hrnci osolenú vodu. Ponorte kapustové listy do vriacej vody a varíme ich 3-5 minút, kým nezmäknú. Potom ich scedíme a necháme ich vychladnúť.
  2. V panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak až do zosklovatenia. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
  3. V miske zmiešajte mleté mäso, vajce, strúhanú mozzarellu, strúhaný parmezán, orestovanú cibuľu a cesnak, mletú sladkú papriku a soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte.
  4. Na každý kapustový list položte lyžicu plnky z mletého mäsa a zrolujte ho pevne. Pokračujte, kým nepoužijete všetky kapustové listy a mäso.
  5. V hrnci zohrejte paradajkový pretlak. Keď začne vrieť, pridajte zrolované kapustové listy. Znížte teplotu a varíme ich pokryté 15-20 minút, kým mäso nie je dobre prepečené.
  6. Podávame horúce a môžeme ozdobiť strúhaným parmezánom.

Tento recept vám umožní vychutnať si lahodné mleté teľacie mäso zabalene v kapustových listoch. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *