Určite vám môžem poskytnúť recept na mleté teľacie mäso v kapustových listoch. Tu je jednoduchý postup:
Prísady:
- 8 veľkých kapustových listov
- 500 g mletého teľacieho mäsa
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozomleté
- 1 vajce
- 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
- 1/4 šálky strúhanej parmezánu
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 konzerva paradajkového pretlaku (400 g)
- 2 lyžice olivového oleja
Mleté teľacie mäso v kapustových listoch
Postup:
- Varte v hrnci osolenú vodu. Ponorte kapustové listy do vriacej vody a varíme ich 3-5 minút, kým nezmäknú. Potom ich scedíme a necháme ich vychladnúť.
- V panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak až do zosklovatenia. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
- V miske zmiešajte mleté mäso, vajce, strúhanú mozzarellu, strúhaný parmezán, orestovanú cibuľu a cesnak, mletú sladkú papriku a soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte.
- Na každý kapustový list položte lyžicu plnky z mletého mäsa a zrolujte ho pevne. Pokračujte, kým nepoužijete všetky kapustové listy a mäso.
- V hrnci zohrejte paradajkový pretlak. Keď začne vrieť, pridajte zrolované kapustové listy. Znížte teplotu a varíme ich pokryté 15-20 minút, kým mäso nie je dobre prepečené.
- Podávame horúce a môžeme ozdobiť strúhaným parmezánom.
Tento recept vám umožní vychutnať si lahodné mleté teľacie mäso zabalene v kapustových listoch. Dobrú chuť!