Aké potrebujeme ingrediencie?
– 4 kuracie horné stehná
– 6 veľkých zemiakov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ
– korenie
– olej
– tymián
Kuracie horné stehná so zemiakmi
Ako na to?
1. Najprv si stehná dobre očistíme a osušíme utierkou. Potom ich osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici si rozpustíme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridáme na panvicu kuracie stehná a opekáme ich z oboch strán do zlatista.
3. Zemiaky si očistíme, podrobne umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Do pekáča ich ukladáme a solíme, okoreníme a prelejeme trochou oleja. Navrch položíme opečené kuracie stehná.
4. Pekáč s kuracím mäsom a zemiakmi vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40-50 minút na 180 stupňov, kým zemiaky nezmäknú a kuracie mäso nie je pečené.
5. Podávame teplé, posypané nasekaným tymiánom.
Takto pripravené kuracie horné stehná so zemiakmi sú výbornou jednoduchou domácou jedálnou, ktorá zasytí celú rodinu. Dobrú chuť!