Aké potrebujeme ingrediencie?
– 4 kuracie horné stehná
– 6 veľkých zemiakov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ
– korenie
– olej
– tymián

 

Kuracie horné stehná so zemiakmi

Ako na to?
1. Najprv si stehná dobre očistíme a osušíme utierkou. Potom ich osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Na panvici si rozpustíme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridáme na panvicu kuracie stehná a opekáme ich z oboch strán do zlatista.

3. Zemiaky si očistíme, podrobne umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Do pekáča ich ukladáme a solíme, okoreníme a prelejeme trochou oleja. Navrch položíme opečené kuracie stehná.

4. Pekáč s kuracím mäsom a zemiakmi vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40-50 minút na 180 stupňov, kým zemiaky nezmäknú a kuracie mäso nie je pečené.

5. Podávame teplé, posypané nasekaným tymiánom.

Takto pripravené kuracie horné stehná so zemiakmi sú výbornou jednoduchou domácou jedálnou, ktorá zasytí celú rodinu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *