Na prípravu kuracích stehien pečených na kyslej kapuste budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 1 veľká hlávka kyslej kapusty
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, mleté čierne korenie, majoránka
– olej

 

Kuracie stehná pečené na kyslej kapuste

Postup prípravy:
1. Kuracie stehná si dobre opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme kuchynským utierkou. Potom ich osolíme, okoreníme a posypeme majoránkou. Necháme chvíľu odpočívať, aby sa dochutili.
2. Kyslú kapustu si opláchneme pod tečúcou vodou, odkrojíme tvrdšie časti a nakrájame ju na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
3. Do väčšieho pekáča naliať trochu oleja a rozohrejeme ho. Na rozohriaty olej položíme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán dozlatova.
4. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
5. Do pekáča pridáme nakrájanú kyslú kapustu, premiešame so stehnami a necháme dusiť pod pokrievkou pri miernom plameni približne 20 minút. Občas premiešame, aby sa jedlo neprichytilo.
6. Po 20 minútach odhalíme pekáč a môžeme podľa chuti pridať ešte trochu soli, korenia alebo majoránky. Do pekáča pridáme trochu vody a necháme jedlo prejsť ešte raz zopár minút.
7. Nakoniec stehná podávame na kyslej kapuste posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Kuracie stehná pečené na kyslej kapuste sú skvelou jedlom nielen na bežný obed, ale aj na nejakú špeciálnu príležitosť. Verím, že si ich vynikajúcu chuť vychutnáte aj vy! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *