Na prípravu hovädzieho mäsa na šťave s tarhoňou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500g hovädzieho mäsa (najlepšie roštenku)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 petržlenové korene
– 2 lyžice oleja
– 2 lyžice hladkej múky
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– soľ, čierne korenie, cesnakový prášok, majoránka
– 1 lyžica octu
– 200g tarhoňa

 

Hovädzie na šťave s tarhoňou

Postup:

1. Mäso umyte, nakrájajte na menšie kocky a osolte.
2. V hrnci na ohni rozpustite olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a zeleninu.
3. Pridajte mäso a orestujte ho zo všetkých strán dozlatista.
4. Na mäso prisypte hladkú múku a zamiešajte tak, aby sa mäso obalilo v múke.
5. Pridajte paradajkový pretlak a zaliate vodou tak, aby bolo mäso zakryté.
6. Pridajte majoránku, soľ, korenie a cesnakový prášok podľa chute.
7. Zakryte hrniec a nechajte dusiť na miernom ohni, kým mäso nie je mäkké.
8. V pohári vody rozpustite lyžicu octu a pridajte do hrnca.
9. Tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale a pridáme do hrnca s mäsom.
10. Podávame teplé, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *