Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou

Určite! Tu je recept na jednoduché kuracie špízy s červenou cibuľou a pivom:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsníka), nakrájaného na kocky
  • 1 veľká červená cibuľa, nakrájaná na kúsky
  • 1 pohár piva
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou

Postup:

  1. V mise zmiešajte kuracie mäso, červenú cibuľu, pivo, olivový olej, soľ a korenie. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 30 minút (alebo až do 24 hodín pre intenzívnejší chuť).
  2. Pred prípravou rozpálte gril na stredne vysokú teplotu.
  3. Navlečte marinované kúsky kuracieho mäsa a červenej cibule na špízy. Ak používate drevené špízy, nezabudnite ich predtým namočiť do vody, aby sa neopalili počas grilovania.
  4. Položte špízy na rozpálený gril a opečte z oboch strán, až kým kuracie mäso nebude dobre prepečené a červená cibuľa hezky karamelizovaná (približne 10-12 minút).
  5. Servírujte špízy s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s grilovaným zeleným šalátom alebo pečenými zemiakmi.

Dúfam, že Vám chutí!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho prsného mäsa
  • 2 veľké červené cibule
  • 250 ml piva (najlepšie svetlého)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mäty
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky papriky (sladkej)
  • 1 lyžička medu (voliteľné)
  • Špízy (drevo alebo kov, ak používate drevené, namočte ich do vody na 30 minút)

Postup:

  1. Príprava marinády:

    • V miske zmiešajte pivo, olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie, papriku a mätu. Ak chcete, pridajte aj med na osladenie marinády.
  2. Marinovanie kuracieho mäsa:

    • Kuracie prsia umyte a nakrájajte na kocky (približne 2-3 cm).
    • Kocky kuracieho mäsa vložte do marinády a nechajte marinovať aspoň 1 hodinu, najlepšie však cez noc v chladničke.
  3. Príprava cibule:

    • Červenú cibuľu olúpte a nakrájajte na väčšie kusy (približne 2-3 cm).
  4. Skladanie špízov:

    • Na špízy striedajte kocky kuracieho mäsa a kusy červenej cibule. Môžete na striedačku pridávať aj ďalšiu zeleninu podľa chuti (napríklad papriku, cuketu alebo cherry paradajky).
  5. Grilovanie:

    • Predhrievajte gril (alebo grilovaciu panvicu) na stredne vysokú teplotu.
    • Špízy grilujte približne 10-15 minút, pričom ich občas otočte, aby sa rovnomerne prepečili a zlatista opečené.
  6. Podávanie:

    • Špízy servírujte teplé, ideálne s čerstvým chlebom, zeleninovým šalátom alebo vnútorným dipom (napríklad tzatziki).

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *