Tu je jednoduchý recept na restovanú bravčovú pečienku na cibuľke:
Suroviny:
- 500 g bravčová pečienka, nakrájaná na plátky
- 2 veľké cibule, nakrájané na tenké prúžky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Čerstvý petržlen alebo koriander na ozdobenie
Restovaná bravčová pečienka na cibuľke
Postup:
- Na panvici zohrejte rastlinný olej na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte cibuľu a cesnak a osmažte ich dozlatista, asi 5-7 minút.
- Vyberte cibuľu a cesnak z panvice a odložte ich na tanier.
- Do panvice pridajte plátky bravčovej pečienky a orestujte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a dobre prepečené, asi po 2-3 minútach na každej strane.
- Pridajte orestovanú cibuľu a cesnak späť na panvicu a premiešajte, aby sa pečienka a cibuľa dobre premiešali.
- Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte horúce, posypané čerstvým petržlenom alebo koriandrom na ozdobenie.
Nechajte si chutnať a vychutnajte si restovanú bravčovú pečienku na cibuľke!