Jablkový koláč s pudingom je vynikajúci dezert, ktorý sa ľahko pripravuje. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 100 g cukru
- 1 vajce
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 4 veľké jablká
- 1 vanilkový puding (alebo pudingový prášok)
Jablkový koláč s pudingom
Postup:
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
- Pridajte maslo a vajce a vypracujte cesto. Môžete ho miesiť rukami alebo použiť mixér s háčikovými metlami.
- Cesto nechajte chvíľu odpočívať v chladničke.
- Jablká ošúpajte, zbavte ich jadierok a nakrájajte na tenké plátky.
- Puding pripravte podľa pokynov na obale.
- Duste si pekáč maslom a posypte ho trochou múky.
- Opatrne rozvaľkajte cesto a vložte ho do pekáča, aby pokrývalo dno a boky.
- Navrstvite na cesto plátky jabĺk a potom nalejte prichystaný puding.
- Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 40-45 minút, alebo kým koláč nezhnedne a jablká sa nezmäknú.
- Nechajte koláč vychladnúť pred krájaním a podávajte ho na porciách.
Dúfam, že si vychutnáte tento skvelý jablkový koláč s pudingom!