Ak máte chuť na lahodný jablkový koláč so šľahačkou, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 jablká (olúpané, vyčistené a nakrájané na tenké plátky)
  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla (mäkkého)
  • 100 g cukru (alebo podľa chuti)
  • 1 vajce
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 250 ml šľahačky

 

Jablkový koláč so šľahačkou

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, maslo, cukor, vanilkový cukor a štipku soli, až kým nevytvoríte drobivú zmes. Toto môžete urobiť rukami alebo pomocou mixéra.
  2. Pracujte so zmesou, kým nevytvoríte pevné cesto. Ak je cesto príliš suché, pridajte malé množstvo vody.
  3. Cesto uveďte do chladničky na 30 minút na oddych.
  4. Po uplynutí času vytiahnite cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na korpusovú formu alebo pekáč.
  5. Na rozvaľkané cesto vložte nakrájané jablká, rozložte ich rovnomerne.
  6. Pečte koláč vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30-40 minút, alebo kým jablká nezmäknú a cesto získavajú zlatistú farbu.
  7. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať so šľahačkou na vrchu.

Môžete si vychutnať tento jablkový koláč so šľahačkou ako sladkú pochúťku kávy alebo ako dezert po hlavnom jedle. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *