Hrášková polievka s haluškami je vynikajúcou voľbou na teplý a sýty obed. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 2 hrnčeky zeleného hrášku (môžete použiť čerstvé alebo mrazené)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 stonky zeleru, nasekané
  • 2 mrkvy, nasekané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 1 šálka halušiek (môžete použiť obyčajné halušky alebo gnocchi)

 

Hrášková polievka s haluškami

Postup:

  1. V hrnci rozpálte trochu oleja a pridajte cibuľu, zeler, mrkvu a cesnak. Dusíme ich, kým zelenina zjemnie.
  2. Pridajte zelený hrášok a vývar. Priveďte k varu a znížte teplotu. Povarte, kým sa hrášok zmäkčí, asi 10-15 minút.
  3. Použite mixér na rozdrvnenie polievky do hladka. Ak chcete hráškovú polievku s kúskami hrášku, rozdrvíte ju len čiastočne.
  4. Vráťte polievku do hrnca a pridajte tymián, soľ a čierne korenie podľa chuti. Podľa potreby pridajte viac vývaru, ak je polievka príliš hustá.
  5. V malom hrnci uvarte halušky podľa návodu na obale.
  6. Do hráškovej polievky pridajte smotanu na varenie a zamiešajte.
  7. Na záver pridajte uvarené halušky do polievky. Premiešajte a nechajte ich prevziať vôňu z polievky ešte niekoľko minút.
  8. Podávajte teplú a môžete ju ozdobiť čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Tento jednoduchý recept vám umožní vychutnať si výbornú hráškovú polievku s haluškami. Užite si ju!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *