Na prípravu patizonovej polievky budete potrebovať tieto suroviny:

– 2 väčšie patizóny
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1l zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

 

Recepty: patizónová polievka

Postup:

1. Patizóny očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici osmahnite na troche oleja nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridajte nakrájané patizóny a restujte ich pár minút.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť, kým patizóny nezmäknú.
5. Zmiešajte všetko do hladka pomocou mixéra.
6. Pridajte smotanu na varenie a premiešajte.
7. Dochutite soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
8. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *