Tu je jednoduchý recept na kuraciu polievku:
Suroviny:
- 500 g kuracie mäso (kosti, kľby, prsia)
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kúsky
- 2 mrkvy, nakrájané na kolesá
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kúsky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 liter kuracieho vývaru (alebo vody)
- 1 lyžička sušeného tymianu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- petržlenové lístky na ozdobenie
Kuracia polievka – Lídl
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto sfarbovať.
- Pridajte kuracie mäso a opražte ho zo všetkých strán, kým sa nenazlatí.
- Pridajte mrkvu, zeler, papriku a sušený tymian do hrnca. Premiešajte a nechajte zeleninu trochu zmäknúť.
- Zalejte všetko kuracím vývarom (alebo vodou) a prinesiete do varu.
- Znížte teplotu na nízku úroveň a nechajte polievkou pomaly vrieť asi 20 – 30 minút alebo kým sa kuracie mäso úplne neprevarí a zelenina nebude mäkká.
- Odoberieme kuracie mäso z polievky a necháme ho vychladnúť. Potom z neho odstránime kosti a nakrájame ho na menšie kúsky.
- Vrhneme nakrájané kúsky kuracieho mäsa späť do hrnca s polievkou. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Necháme polievku ešte pár minút povariť, aby sa všetky chute dobre premiešali.
- Podávame horúcu kuraciu polievku ozdobenú petržlenovými lístkami.
Dúfam, že si vychutnáte túto lahodnú kuraciu polievku z Lidla!