Tradičná hubová polievka je výborná voľba pre milovníkov húb. Tu je recept, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých húb (napríklad žampiónov, šampiňónov alebo hlivy)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Tradičná hubová polievka

Postup:

  1. Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  3. V hrnci rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  4. Pridajte huby a pokračujte v pečení, kým voda z húb nie je dolúhavá.
  5. Zalejte huby zeleninovým vývarom a nechajte variť 15-20 minút, kým sú huby mäkké.
  6. Soľte a koreňte podľa chuti.
  7. Polievku rozmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
  8. Pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte.
  9. Polievku zohrejte, ale nepustite ju variť.
  10. Podávajte v teplých miskách a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto tradičnej hubovej polievke! Ak máte ďalšie otázky alebo požiadavky, neváhajte sa pýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *