Držková polievka z bedlí

Chcel by si recept na držkovú polievku z bedlí? Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g bravčových držiek
  • 2 veľké bedle
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 koreň petržlenu
  • 1 polievková lyžica oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • mletá paprika podľa chuti

 

Držková polievka z bedlí

Postup:

  1. Bravčové držky dôkladne umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
  2. V hrnci s vodou nechajte zovrieť držky a varíme ich na miernom ohni po dobu asi 2 hodiny, kým nezmäknú.
  3. Počas toho pripravte zeleninu. Bedle ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a zemiaky, mrkvu a petržlen na kocky.
  4. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezarumenia.
  5. Potom pridajte zemiaky, mrkvu, petržlen a bedle. Orestujte ich krátko spolu so zeleninou, potom pridajte mletú papriku a zamiešajte.
  6. Pridajte vývar z držiek, nalejte dosť vody tak, aby zakryla zeleninu a nechajte variť na miernom ohni, kým sa zelenina zmäkne. Môžete pridať aj soľ a čierne korenie podľa chuti.
  7. Keď je polievka hotová, môžete ju dochutiť podľa svojho vkusu.
  8. Podávajte ju s čerstvou petržlenovou vňaťou a chrumkavým chlebom.

Dúfam, že ti tento recept pomôže pri príprave chutnej držkovej polievky z bedlí!

 

Držková polievka z bedlí - 2

2) Držková polievka z bedlí

Ingrediencie:
– 500 g bedlí
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 petržlenový koreň
– 1 zelerový koreň
– 1 zemiak
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– malá hrsť nasekaného petržlenu na dochutenie
– 1 liter zeleninového vývaru

Postup:

1. Bedľu očistíme, opláchneme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Na panvici osmažíme na oleji nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlenový a zelerový koreň a zemiak.
3. Po chvíli pridáme nakrájanú bedľu a dusíme spolu asi 5 minút.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom, dochutíme soľou a korením a necháme variť na miernom ohni asi 20 – 25 minút, kým sa zelenina zmäkne.
5. Po uvarení polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na jemnú konzistenciu.
6. Dochutíme podľa chuti soľou, korením a pridáme nasekaný petržlen.
7. Podávame teplú s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *