Tu je recept na vajíčkovú polievku s krupicou po slovensky:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 mrkvy, ošúpané a nakrájané na malé kúsky
  • 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na malé kúsky
  • 1 liter zeleninovej vývary
  • 1/4 šálky krupice
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Vajičková polievka s krupicou

Postup:

  1. V hrnci si zohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, kým nezhnedne.
  2. Pridajte mrkvu a zemiaky a varíme asi 5 minút, kým zelenina mierne nezmäkne.
  3. Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku prevrieť. Potom znížte teplotu a varíme ju ešte 10-15 minút, kým sa zelenina úplne neuvarte.
  4. Vo veľkej miske si dobre vymiešajte vajcia a krupicu, aby boli zmes hladká.
  5. Pomaly prilievajte vaječnú a krupicovú zmes do varivej polievky za neustáleho miešania.
  6. Varíme ešte asi 3-5 minút, kým sa polievka nezhustne.
  7. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Servírujeme vajíčkovú polievku s krupicou posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *