Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 4 lyžice olivového oleja
– 1 kg paradajok
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– čerstvá bazalka na ozdobenie

 

Studená paradajková polievka recept

Postup:
1. Osolte paradajky, nechajte ich 5 minút odležať a potom ich ošúpte zo šupky. Nakrájajte ich na malé kúsky.
2. Na rozohriatom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu a rozdrvíme cesnak, až dovtedy, kým nezmäknú a nezačnú sa sýtiť.
3. Pridajte nakrájané paradajky a paradajkový pretlak a všetko dobre premiešajte. Duste 10 minút, aby sa paradajky zjemnili.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť asi 30 minút, kým paradajky úplne rozpadnú.
5. Zmixujte polievku dohladka a preceďte cez sitko, aby ste odstránili semená a zvyšky paradajok.
6. Nasekajte čerstvú bazalku a pridajte ju do polievky. Všetko premiešajte a nechajte prevrieť.
7. Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením.
8. Polievku podávajte horúcu a ozdobte ju lístkami čerstvej bazalky.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *