Obličková polievka

Malá gurmánska polievka konkrétne ta z kuracích obličiek.

Obličková polievka

Obličková polievka je lahodná a výživná polievka, ktorá v sebe skrýva bohatú chuť a vôňu obličiek. Táto polievka je zvyčajne pripravovaná z kuracích obličiek, no niektoré recepty používajú aj hovädzie obličky alebo dokonca zvieracie obličky.

Tu je jednoduchý recept na obličkovú polievku:

Suroviny:

  • 500 g kuracích obličiek
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 lyžica masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 lyžičky sušenej majoránky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Peteržilka na ozdobenie

Postup:

  1. Obličky očistíme, osušíme a nakrájame na kúsky.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a voňavé.
  3. Pridáme nakrájané obličky a opražíme ich z každej strany, kým nebudú zlatisté.
  4. Pridáme mrkvu, zemiaky a majoránku. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu.
  5. Polievku necháme variť na miernom ohni, kým sa obličky a zelenina neuvária.
  6. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  7. Podávame posypané čerstvou peteržilkou.

Táto obličková polievka je skvelou voľbou na chladné dni, keď sa chcete zahriať a pochutiť si na neodolateľnej kombinácii chutí. Dobrú chuť!

 

2)

Obličková polievka je lahodný a výživný pokrm, ktorý si zaslúži miesto v našich kuchyniach. Jej základné ingrediencie ponúkajú bohatú chuť a vyváženú nutričnú hodnotu. V tomto článku sa pozrieme na recept, ktorý vám umožní pripraviť túto tradičnú polievku s maximálnym požiteľným výsledkom.

Ingrediencie obličkovej polievky

Na prípravu obličkovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g obličiek (najlepšie jahňacích alebo teľacích)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 mrkvy
  • 1 zeler
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2 litre vody alebo vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • soľ podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy obličkovej polievky

Začnite prípravou obličiek. Očistite ich a nakrájajte na menšie kocky. V hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom nadrobno nakrájané cibule, až kým nezhnednú. Pridajte mrkvu a zeler, ktoré nakrájate na tenké kolieska a smažte ich spolu s cibuľou niekoľko minút.

Potom pridajte obličky a znova ich restujte, kým sa nezatiahnu. Prilejte vodu alebo vývar, pridajte bobkový list a čierne korenie. Nechajte polievku variť na miernom ohni asi 30-40 minút, kým obličky nezmäknú. Po uplynutí tejto doby polievku dochuťte soľou a na konci pridajte na jemno nakrájaný cesnak.

Podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou, a vychutnajte si jej výnimočnú chuť a arómu, ktorú ponúka. Obličková polievka je nielen chutným jedlom, ale aj skvelým zdrojom bielkovín a minerálnych látok.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *