Krémová kuracia polievka so smotanovými knedličkami

Tu je recept na krémovú kuraciu polievku so smotanovými knedličkami:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná), nakrájané na kocky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 mrkvy, očistené a pokrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petešilka na ozdobenie

 

Krémová kuracia polievka so smotanovými knedličkami

Postup:

  1. Rozohrejte hrniec na strednom ohni a roztopte maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte nakrájané kúsky kuracieho mäsa a opražte ich z každej strany, kým nezhnednú.
  3. Pridajte mrkvu a zemiaky a orestujte ich krátko spolu s mäsom.
  4. Do hrnca pridajte kurací vývar a nechajte zmes zovrieť. Potom znížte teplotu a povarte, kým sa mäso a zelenina neuvária do mäkka.
  5. Vložte smotanu na varenie do hrnca a dôkladne premiešajte.
  6. Na prípravu knedličiek zmiešajte múku s trochou vody, aby ste vytvorili cesto. Formujte malé knedličky z cesta.
  7. Opatrne pridajte knedličky do polievky a nechajte ich variť asi 10 – 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.
  8. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa svojho vkusu.
  9. Polievku podávajte horúcu, ozdobenú nasekanou petešilkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *