Kuracie závitky plnené pečeňou

Samozrejme! Tu je recept na kuracie závitky plnené pečeňou:

Ingrediencie:

  • 4-6 kuracie prsia
  • 200 g zväčšenej pečene (hovädzia alebo bravčová)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 4 plátky slaniny
  • 1 šálka strúhanky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na pečenie

 

Kuracie závitky plnené pečeňou

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie.
  2. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a jemne ich naklepajte, aby boli rovnomerne tenké.
  3. Pečeň umyte, osušte a nakrájajte na malé kúsky.
  4. Cibuľu a cesnak olúpte a jemne ich nasekajte.
  5. V miske zmiešajte pečeň, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a korenie podľa chuti. Vzniknutou zmesou potrite každý plát kuracieho mäsa.
  6. Do každého plátu zabaľte plátok slaniny a zavinájte ich do závitkov.
  7. Rozohrejte rastlinný olej na panvici a pridajte závitky. Smažte ich z oboch strán, až kým nebudú vonku dobre prepečené a zlaté.
  8. Po upečení ich nechajte trochu vychladnúť a podávajte s prílohou podľa vlastného vkusu.

Dúfam, že tento recept vám bude chutiť! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 200 g kuracej pečene
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g syra (napr. eidam alebo mozzarella)
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana alebo tymiánu
  • 1 vajce
  • Strúhanka na obalenie
  • Olej na smaženie

Postup:

  1. Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Pomocou kladiva ich jemne naklepte, aby sa stali tenšími a pružnejšími.

  2. Príprava náplne: Na panvici rozpustite maslo a osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlata. Pridajte kuraciu pečeň a smažte, kým nie je prepečená (asi 5–7 minút). Osoľte a okoreňte podľa chuti. Po uvarení nechajte vychladnúť.

  3. Mixovanie náplne: Vychladenú pečeňovú zmes premiestnite do mixéra a pridajte syr. Mixujte, kým nevznikne jemná zmes. Ak je zmes príliš hustá, môžete pridať trošku vody.

  4. Plnenie závitkov: Na každý plátok kuracieho mäsa položte lyžicu pripravenej pečeňovej zmesi a zrolujte ho. Závitky môžete zabezpečiť špajdľou alebo ich previazať potravinárskou niťou, aby sa neotvorili.

  5. Obalenie: Závitky najprv obaľte v rozšľahanom vajci a potom v strúhanke.

  6. Smaženie: Na panvici rozohrejte olej a závitky opražte zo všetkých strán do zlatista, asi 5-7 minút. Potom ich presuňte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej.

  7. Servírovanie: Kuracie závitky plnené pečeňou podávajte so zeleninovou prílohou alebo zemiakmi. Môžete ich ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *