Samozrejme! Tu je recept na kuracie závitky plnené pečeňou:
Ingrediencie:
- 4-6 kuracie prsia
- 200 g zväčšenej pečene (hovädzia alebo bravčová)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 4 plátky slaniny
- 1 šálka strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
- rastlinný olej na pečenie
Kuracie závitky plnené pečeňou
Postup:
- Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie.
- Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a jemne ich naklepajte, aby boli rovnomerne tenké.
- Pečeň umyte, osušte a nakrájajte na malé kúsky.
- Cibuľu a cesnak olúpte a jemne ich nasekajte.
- V miske zmiešajte pečeň, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a korenie podľa chuti. Vzniknutou zmesou potrite každý plát kuracieho mäsa.
- Do každého plátu zabaľte plátok slaniny a zavinájte ich do závitkov.
- Rozohrejte rastlinný olej na panvici a pridajte závitky. Smažte ich z oboch strán, až kým nebudú vonku dobre prepečené a zlaté.
- Po upečení ich nechajte trochu vychladnúť a podávajte s prílohou podľa vlastného vkusu.
Dúfam, že tento recept vám bude chutiť! Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g kuracej pečene
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g syra (napr. eidam alebo mozzarella)
- 2 lyžice masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného oregana alebo tymiánu
- 1 vajce
- Strúhanka na obalenie
- Olej na smaženie
Postup:
-
Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Pomocou kladiva ich jemne naklepte, aby sa stali tenšími a pružnejšími.
-
Príprava náplne: Na panvici rozpustite maslo a osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlata. Pridajte kuraciu pečeň a smažte, kým nie je prepečená (asi 5–7 minút). Osoľte a okoreňte podľa chuti. Po uvarení nechajte vychladnúť.
-
Mixovanie náplne: Vychladenú pečeňovú zmes premiestnite do mixéra a pridajte syr. Mixujte, kým nevznikne jemná zmes. Ak je zmes príliš hustá, môžete pridať trošku vody.
-
Plnenie závitkov: Na každý plátok kuracieho mäsa položte lyžicu pripravenej pečeňovej zmesi a zrolujte ho. Závitky môžete zabezpečiť špajdľou alebo ich previazať potravinárskou niťou, aby sa neotvorili.
-
Obalenie: Závitky najprv obaľte v rozšľahanom vajci a potom v strúhanke.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte olej a závitky opražte zo všetkých strán do zlatista, asi 5-7 minút. Potom ich presuňte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej.
-
Servírovanie: Kuracie závitky plnené pečeňou podávajte so zeleninovou prílohou alebo zemiakmi. Môžete ich ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!