Domáca kapustnica s mäsom

Ak hľadáte recept na slovenskú domácu kapustnicu s masom, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 300 g bravčového mäsa (napr. plece)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička korenia (napr. mletá paprika, sušená rasca, kmín)
  • 1 plechovka paradajok (kúbiky)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 liter vody
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička cukru

 

Domáca kapustnica s mäsom

Postup:

  1. Mäso si nakrájajte na menšie kúsky a cibuľu a cesnak na jemno nakrájané kúsky.
  2. V hrnci rozohrejte olej a osmažte cibuľu a cesnak do zlatista.
  3. Pridajte mäso a nechajte ho opražiť z každej strany.
  4. Pridajte korenie a orestujte ho krátko, potom pridajte kyslú kapustu a orestujte ju tiež.
  5. Zemiaky nakrájajte na menšie kocky a pridajte ich do hrnca spolu s paradajkami, vodou, bobkovými listami a cukrom.
  6. Premiešajte, privedte k varu a potom znížte teplotu a nechajte varíť približne 60 minút, kým sa mäso a zemiaky uvária.
  7. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  8. Podávajte teplú kapustnicu s klobásou alebo chlebom.

Dúfam, že si vychutnáte túto výbornú tradičnú slovenskú kapustnicu s masom!

 

 

2)

Kapustnica je tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na našich stoloch najčastejšie počas zimných mesiacov. Tento lahodný pokrm sa pripravuje z kyslej kapusty a mäsa a je obľúbený najmä vďaka svojmu bohatému mixu chutí. Ako pripraviť domácu kapustnicu s mäsom, ktorá poteší rodinu aj priateľov? V tomto článku vám ukážeme jednoduchý recept, ktorý je ideálny aj pre začiatočníkov.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu domácej kapustnice s mäsom budete potrebovať: 500 g kyslej kapusty, 400 g bravčového mäsa (napr. plece), 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 mrkvu, 2 bobkové listy, soľ, korenie a 1 čajovú lyžičku mletej papriky. Na dochutenie môžete pridať aj klobásu a sušené bylinky podľa chuti.

Postup prípravy domácej kapustnice

Na začiatok si umyte a nakrájajte mäso na malé kocky. V hrnci rozohrejte trochu oleja, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte dozlatista. Potom pridajte bravčové mäso a smažte, až sa zatiahne. Následne pridajte mrkvu a kyslú kapustu. Všetko dobre premiešajte, pridajte korenie, bobkové listy a papriku. Zalejte vodou, aby bolo všetko ponorené, a nechajte variť na miernom ohni približne 1,5 hodiny. Ak je to potrebné, pred koncom varenia dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Kapustnica je výnimočná svojou chuťou, ktorá sa dá skvele skombinovať s chlebom alebo zemiakmi. Dúfame, že si doma pripravíte túto jedinečnú receptúru, na ktorú sa budete s láskou a radosťou vracať!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Nima píše:

    Tento recept na kapustnicu s mäsom je naozaj skvost! Urobila som ho včera na rodinnej oslave a všetci si pochvaľovali, aká je lahodná a plná chuti. Kombinácia kyslej kapusty a mäska robí tento pokrm naozaj vydareným. Pridala som aj trošku údeného, čo dalo jedlu extra šmrnc. Určite ho odporúčam, je to skvelé jedlo na chladné dni!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *