Kuracie prsia so šalátom ako najlepšie.
- kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajová lyžička cesnaku v prášku
- 1/2 čajová lyžička cibuľového prášku
- 1/2 čajová lyžička mletého korenia
- 1 hlávka šalátu (napríklad ledový šalát, rukola, alebo baby špenát)
- 1/2 šálky cherry paradajok, rozpoložených napoly
- 1/4 šálky nasekaných vlašských orechov
- 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
- 1/4 šálky dresingu na šalát (môžete použiť obľúbený dresing)
Kuracie prsia so šalátom
Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
V miske zmiešajte olivový olej, mletú papriku, cesnak v prášku, cibuľový prášok a mleté korenie. Túto zmes použite na potretie kurčacích prsíčok zo všetkých strán.
Rozohrejte gril na stredné teploty. Položte kurčacie prsia na gril a grilujte ich asi 6-8 minút na každej strane, kým nie sú zlatohnedé a prsia sú dobre upečené (vnitrek by mal dosiahnuť teplotu 75°C).
Po upečení kurča nechajte ho chvíľu odpočívať. Zatím pripravte šalát. V miske zmiešajte listy šalátu, cherry paradajky, nasekané vlašské orechy a petržlenovú vňať.
Pred podávaním prelejte šalát dresingom podľa svojej chuti a dobre premiešajte.
Servírujte grilované kurčacie prsia na posteľi šalátu. Môžete tiež pridať extra dresing na vrch, ak máte chuť.