Kuracie prsia so šalátom

Kuracie prsia so šalátom ako najlepšie.

 

  • kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1/2 čajová lyžička cesnaku v prášku
  • 1/2 čajová lyžička cibuľového prášku
  • 1/2 čajová lyžička mletého korenia
  • 1 hlávka šalátu (napríklad ledový šalát, rukola, alebo baby špenát)
  • 1/2 šálky cherry paradajok, rozpoložených napoly
  • 1/4 šálky nasekaných vlašských orechov
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • 1/4 šálky dresingu na šalát (môžete použiť obľúbený dresing)

 

Kuracie prsia so šalátom

Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.

V miske zmiešajte olivový olej, mletú papriku, cesnak v prášku, cibuľový prášok a mleté korenie. Túto zmes použite na potretie kurčacích prsíčok zo všetkých strán.

Rozohrejte gril na stredné teploty. Položte kurčacie prsia na gril a grilujte ich asi 6-8 minút na každej strane, kým nie sú zlatohnedé a prsia sú dobre upečené (vnitrek by mal dosiahnuť teplotu 75°C).

Po upečení kurča nechajte ho chvíľu odpočívať. Zatím pripravte šalát. V miske zmiešajte listy šalátu, cherry paradajky, nasekané vlašské orechy a petržlenovú vňať.

Pred podávaním prelejte šalát dresingom podľa svojej chuti a dobre premiešajte.

Servírujte grilované kurčacie prsia na posteľi šalátu. Môžete tiež pridať extra dresing na vrch, ak máte chuť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *