Tekvicový prívarok so zemiakmi

Tu je recept na tekvicový prívarok so zemiakmi:

Suroviny:

  • 1 väčšia tekvica (napríklad hokaido alebo muškátová)
  • 3-4 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dochutenie

 

Tekvicový prívarok so zemiakmi

Postup:

  1. Tekvicu olúpte, odstráňte semienka a nakrájajte ju na kocky. Zemiaky očistite a nakrájajte na podobne veľké kúsky.
  2. V hrnci rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a krátko restujte, aby sa uvoľnila jeho vôňa.
  4. Pridajte tekvicu a zemiaky do hrnca a premiešajte s cibuľou a cesnakom.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme na strednom ohni, kým sa zemiaky a tekvica neuvária. To trvá zvyčajne približne 20 – 25 minút.
  6. Potom pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Varíme ešte ďalších 5 minút, aby sa všetky chute spojili.
  7. Prívarok môžete servírovať posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou na dochutenie. Ak chcete, môžete ho podávať s čerstvým chlebom alebo strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *