Králik v čiernej omáčke

Pokiaľ hľadáte recept na králika v čiernej omáčke, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ho pripraviť:

Suroviny:

  • 1 králik (približne 1,5 kg), rozrezaný na kúsky
  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica rasce
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice oleja na smaženie

 

Králik v čiernej omáčke

Príprava:

  1. Rozohrejte olej v hrnci na strednom plameni. Opečte kúsky králika z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Odložte ich na tanier stranou.
  2. Do rovnakého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do mäkka.
  3. Následne pridajte rasce a paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte.
  4. Zväčšte plameň a pridajte červené víno. Varte, až kým sa väčšina alkoholu neodparí.
  5. Potom pridajte hovädzi vývar, bobkové listy, soľ a čierne korenie. Znížte plameň na minimum, zatvorte hrniec a nechajte pomaly variť 1-2 hodiny, kým sa králik nezmäkne.
  6. V samostatnej miske premiešajte múku s trochou vody, aby ste vytvorili zápražku. Postupne pridávajte túto zápražku do omáčky králika, až sa zahustí.
  7. Omáčku nechajte variť ešte pár minút, kým sa dosiahne požadovaná konzistencia. Podávajte s dusenou ryžou alebo šošovicou.

Tento recept je skvelou voľbou pre milovníkov králika. Môžete si byť istí, že čierna omáčka mu dodá skvelú chuť a šťavnatú konzistenciu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *