Pokiaľ hľadáte recept na králika v čiernej omáčke, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ho pripraviť:
Suroviny:
- 1 králik (približne 1,5 kg), rozrezaný na kúsky
- 2 cibule, jemne nakrájané
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 ml červeného vína
- 400 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 bobkové listy
- 1 lyžica rasce
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice oleja na smaženie
Králik v čiernej omáčke
Príprava:
- Rozohrejte olej v hrnci na strednom plameni. Opečte kúsky králika z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Odložte ich na tanier stranou.
- Do rovnakého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do mäkka.
- Následne pridajte rasce a paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte.
- Zväčšte plameň a pridajte červené víno. Varte, až kým sa väčšina alkoholu neodparí.
- Potom pridajte hovädzi vývar, bobkové listy, soľ a čierne korenie. Znížte plameň na minimum, zatvorte hrniec a nechajte pomaly variť 1-2 hodiny, kým sa králik nezmäkne.
- V samostatnej miske premiešajte múku s trochou vody, aby ste vytvorili zápražku. Postupne pridávajte túto zápražku do omáčky králika, až sa zahustí.
- Omáčku nechajte variť ešte pár minút, kým sa dosiahne požadovaná konzistencia. Podávajte s dusenou ryžou alebo šošovicou.
Tento recept je skvelou voľbou pre milovníkov králika. Môžete si byť istí, že čierna omáčka mu dodá skvelú chuť a šťavnatú konzistenciu. Dobrú chuť!