Kuracie prsia s paprikovou salsou

Recept na kuracie prsia s paprikovou salsou:

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 2 červené papriky, nakrájané na tenké prúžky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 pohár kuracieho vývaru
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej

 

Kuracie prsia s paprikovou salsou

Postup:

  1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  2. Na panvici zahrejeme olej a orestujeme kuracie prsia, kým sa nezohnednú z oboch strán. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier.
  3. Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich až do zmäknutia.
  4. Pridáme nakrájanú červenú papriku a orestujeme ju do zmäknutia.
  5. Potom pridáme paradajkový pretlak, kurací vývar, sladkú a mletú červenú papriku, mletú rascu, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame.
  6. Vložíme opečené kuracie prsia späť do panvice a dusíme ich na miernom ohni približne 10 – 15 minút, kým nebudú mäkké a dobre prepečené.
  7. Podávame s varenou ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na kuracie prsia:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo údenej)

Na paprikovú salsu:

  • 1 červená paprika (nakrájaná na malé kocky)
  • 1 žltá paprika (nakrájaná na malé kocky)
  • 1/2 červenej cibule (jemne nakrájaná)
  • 1 paradajka (bez semienok a nakrájaná na kocky)
  • 1/4 šálky čerstvého koriandra (napr. nasekaného)
  • 1 limetka (šťava)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 čajovej lyžičky chili papričky (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava kuracích prsníkov:

    • Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou.
    • Vo veľkej miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a papriku.
    • Kuracie prsia vložte do marinády a dobre premiešajte, aby sa všetky kúsok mäska obalili marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (najlepšie pár hodín v chladničke).
  2. Príprava paprikovej salsy:

    • V miske zmiešajte nakrájané červené a žlté papriky, cibuľu, paradajku a koriander.
    • Pridajte šťavu z limetky, soľ, čierne korenie a prípadne chili papričky. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte odpočívať asi 15 minút, aby sa chute spojili.
  3. Pečenie kuracích prsníkov:

    • Predhrejte gril alebo panvicu na stredne vysokú teplotu.
    • Kuracie prsia grilujte približne 6-7 minút z každej strany, alebo až kým nie sú dobre prepečené a vnútorná teplota nedosiahne 75 °C. (Môžete ich aj piecť v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.)
  4. Podávanie:

    • Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky a podávajte s čerstvou paprikovou salsou na vrchu.
    • Ako prílohu môžete podávať ryžu, quinoa alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *