Recept na kuracie prsia s paprikovou salsou:
Suroviny:
- 4 kúsky kuracích pŕs
- 2 červené papriky, nakrájané na tenké prúžky
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 pohár paradajkového pretlaku
- 1 pohár kuracieho vývaru
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olivový olej
Kuracie prsia s paprikovou salsou
Postup:
- Kuracie prsia osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- Na panvici zahrejeme olej a orestujeme kuracie prsia, kým sa nezohnednú z oboch strán. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier.
- Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich až do zmäknutia.
- Pridáme nakrájanú červenú papriku a orestujeme ju do zmäknutia.
- Potom pridáme paradajkový pretlak, kurací vývar, sladkú a mletú červenú papriku, mletú rascu, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame.
- Vložíme opečené kuracie prsia späť do panvice a dusíme ich na miernom ohni približne 10 – 15 minút, kým nebudú mäkké a dobre prepečené.
- Podávame s varenou ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na kuracie prsia:
- 4 kuracie prsia
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička papriky (sladkej alebo údenej)
Na paprikovú salsu:
- 1 červená paprika (nakrájaná na malé kocky)
- 1 žltá paprika (nakrájaná na malé kocky)
- 1/2 červenej cibule (jemne nakrájaná)
- 1 paradajka (bez semienok a nakrájaná na kocky)
- 1/4 šálky čerstvého koriandra (napr. nasekaného)
- 1 limetka (šťava)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 čajovej lyžičky chili papričky (voliteľné)
Postup:
-
Príprava kuracích prsníkov:
- Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou.
- Vo veľkej miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a papriku.
- Kuracie prsia vložte do marinády a dobre premiešajte, aby sa všetky kúsok mäska obalili marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (najlepšie pár hodín v chladničke).
-
Príprava paprikovej salsy:
- V miske zmiešajte nakrájané červené a žlté papriky, cibuľu, paradajku a koriander.
- Pridajte šťavu z limetky, soľ, čierne korenie a prípadne chili papričky. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte odpočívať asi 15 minút, aby sa chute spojili.
-
Pečenie kuracích prsníkov:
- Predhrejte gril alebo panvicu na stredne vysokú teplotu.
- Kuracie prsia grilujte približne 6-7 minút z každej strany, alebo až kým nie sú dobre prepečené a vnútorná teplota nedosiahne 75 °C. (Môžete ich aj piecť v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.)
-
Podávanie:
- Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky a podávajte s čerstvou paprikovou salsou na vrchu.
- Ako prílohu môžete podávať ryžu, quinoa alebo zeleninový šalát.
Dobrú chuť!