Lokše sú tradičnou slovenskou jedlom a ich kombinácia s restovanou kuracou pečeňou znie skutočne chutne. Tu je jednoduchý recept, ktorým môžete pripraviť domáce lokše plnené touto lahodnou pochúťkou:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ podľa chuti
  • 300 g kuracej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej na restovanie

 

Domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Preceďte z nich prebytočnú vodu a nechajte ich trochu vychladnúť.
  2. Pridajte múku, vajce a soľ do nasypaných zemiakov a premiešajte do hladkej cesto-aké konzistencie.
  3. Na miernom ohni si pripravte cesto obsahujúcej omáčky plech na pečenie.
  4. Nastrúhané cesto rozotrite po plechu tak, aby ste vytvorili tenkú vrstvu.
  5. Pripravené cesto z jednej strany posypte nasekanou kuracou pečeňou, cibuľou a cesnakom.
  6. Zrolujte cesto pevne.
  7. Rozohrejte olej v panvici a opečte roládu z oboch strán dozlatista.
  8. Potom roládu nechajte vychladnúť a nakrájajte ju na plátky.
  9. Podávajte teplé s prílohou podľa chuti, napríklad s uhorkou alebo vyprážanou cibuľou.

Dúfam, že si vychutnáte tieto domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *