Domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou

Lokše sú tradičnou slovenskou jedlom a ich kombinácia s restovanou kuracou pečeňou znie skutočne chutne. Tu je jednoduchý recept, ktorým môžete pripraviť domáce lokše plnené touto lahodnou pochúťkou:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ podľa chuti
  • 300 g kuracej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej na restovanie

 

Domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Preceďte z nich prebytočnú vodu a nechajte ich trochu vychladnúť.
  2. Pridajte múku, vajce a soľ do nasypaných zemiakov a premiešajte do hladkej cesto-aké konzistencie.
  3. Na miernom ohni si pripravte cesto obsahujúcej omáčky plech na pečenie.
  4. Nastrúhané cesto rozotrite po plechu tak, aby ste vytvorili tenkú vrstvu.
  5. Pripravené cesto z jednej strany posypte nasekanou kuracou pečeňou, cibuľou a cesnakom.
  6. Zrolujte cesto pevne.
  7. Rozohrejte olej v panvici a opečte roládu z oboch strán dozlatista.
  8. Potom roládu nechajte vychladnúť a nakrájajte ju na plátky.
  9. Podávajte teplé s prílohou podľa chuti, napríklad s uhorkou alebo vyprážanou cibuľou.

Dúfam, že si vychutnáte tieto domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou!

 

2)

Ingrediencie:

Na lokše:

  • 500 g zemiakov
  • 200 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 vajce (voliteľné, pre väčšiu pružnosť cesta)
  • Voda (podľa potreby)

Na plnku:

  • 300 g kuracej pečene
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice oleja alebo masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Štipka majoránu (voliteľné)
  • Petržlenová vňať na posypanie (voliteľná)

Postup:

  1. Príprava lokší:

    • Zemiaky uvarte v šupke, nechajte ich vychladnúť a potom ich ošúpte.

    • Uvarené zemiaky nastrúhajte alebo rozpučte na jemnú kašu.

    • Pridajte múku, soľ a vajce (ak používate). Vypracujte hladké a elastické cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu vody.

    • Cesto rozdeľte na menšie kusy a každý kus vyvaľkajte na tenké placky.

  2. Príprava plnky:

    • Na panvici rozohrejte olej alebo maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Restujte, kým nie je zlatohnedá.

    • Pridajte na kocky nakrájanú kuraciu pečeň a smažte na silnejšom ohni približne 5-7 minút, kým nie je pečeň prepečená, ale stále šťavnatá.

    • Pridajte nasekaný cesnak, soľ, korenie a majorán. Dôkladne premiešajte a odstavte zo sporáka.

  3. Plnenie lokší:

    • Na stred každej tenkej placky dajte lyžicu pripravenej plnky.

    • Okraje placky zložte dovnútra, aby ste vytvorili parcelku, a jemne pritlačte, aby sa uzavrela.

  4. Smaženie lokší:

    • Na panvici rozohrejte trochu oleja a opatrne vkladajte plnené lokše. Smažte ich z oboch strán dozlatista (približne 3-4 minúty na každú stranu).
  5. Podávanie:

    • Hotové lokše nechajte na papierovej utierke, aby sa odsal prebytočný olej.

    • Podávajte teplé, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ich podávať s kyslou smotanou alebo s obľúbenou omáčkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. ZlatýSlon píše:

    Lokše sú naozaj skvelé! Milujem, ako sa kombinujú s kuracou pečeňou. Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Určite ho vyskúšam! Ďakujem za zdieľanie tohto lahodného jedla, prajem všetkým dobrú chuť!

  2. RýchlyZajko píše:

    Tento recept na lokše plnené kuracou pečeňou vyzerá fantasticky! Mám rád tradičné slovenské jedlá a toto je určite na vrchole zoznamu. Teším sa, keď to pripravím pre rodinu. Dúfam, že im bude chutiť rovnako ako mne!

  3. KreatívnyŠéf píše:

    Wow, lokše s kuracou pečeňou sú úžasné! Tento recept je jasný a ľahko pochopiteľný. Určite ho vyskúšam už tento víkend. Som si istý, že to bude hit na našich rodinných stretnutiach!

  4. SvetlýDúh píše:

    Veľmi ma potešil tento recept na lokše! Vždy som mal rád slovenské jedlá a kombinácia so šťavnatou kuracou pečeňou je skvelý nápad. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre svojich priateľov!

  5. ZelenýJablko píše:

    Úžasný recept na lokše plnené kuracou pečeňou! Nikdy som ich neskúšal robiť doma, ale po prečítaní tohto návodu mám chuť to hneď skúsiť. Verím, že výsledok bude skvostný! Ďakujem za inšpiráciu!

  6. HravýKocúr píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Lokše sú tradičné a chutné a s touto plnkou budú určite výnimočné. Teším sa na prípravu a už teraz mám hlad pri pomyslení na túto delikatesu.

  7. Srdiečko123 píše:

    Lokše sú moja obľúbená pochúťka! Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Som nadšený z tejto kombinácie so špeciálnym plnením. Určite sa podelím o svoje skúsenosti po varení!

  8. _Cukríček_ píše:

    (◕‿- ) Lokše s kuracou pečeňou? To znie fantasticky! Mám rád domácu kuchyňu a tento recept ma oslovil svojimi jednoduchými krokmi. Urobím ich aj so svojimi deťmi – určite budeme mať veľa zábavy!

  9. +JasnáHlava+ píše:

    @autora článku: Skvelý recept! Lokše sú klasika a takto pripravené budú dokonale chutiť. Vďaka za inšpiráciu do kuchyne, teším sa na tento pokrm počas víkendu!

  10. #VeseláRybka# píše:

    Lokše s kuracou pečeňou sú perfektným spojením chutí! Odporúčam každému vyskúšať tento jednoduchý recept, určite nebudete ľutovať. Moje deti ich milujú a ja tiež – zdravé a chutné jedlo pre celú rodinu!

  11. Mickey123 píše:

    Lokše plnené kuracou pečeňou znie naozaj fantasticky! Určite vyskúšam tento recept, pretože milujem tradičné slovenské jedlá. Je to skvelá kombinácia chutí a verím, že to bude aj lahodné. Ďakujem za inšpiráciu!

  12. JankoS píše:

    Musím povedať, že lokše s kuracou pečeňou sú naozaj jedinečné! Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Mám rád, keď sú jedlá pripravené s láskou a tradíciou. Určite sa pustím do varenia. Super tip!

  13. KikiKucharka píše:

    Wow, lokše plnené restovanou kuracou pečeňou sú geniálny nápad! Milujem tradičné recepty a tento vyzerá byť naozaj chutný. Som si istá, že to bude obľúbené jedlo pre celú rodinu. Ďakujem za zdieľanie!

  14. VeselýPavol píše:

    Tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad! Lokše s kuracou pečeňou znejú ako úžasná kombinácia chuti a textúry. Určite sa chystám to vyskúšať čo najskôr. Naozaj skvelý tip na tradičné jedlo!

  15. Lulu66 píše:

    Lokše sú pre mňa spomienkou na detstvo a táto plnka je skvelý nápad! Veľmi sa mi páči jednoduchosť receptu, určite ho vyskúšam. Ďakujem za inšpiráciu a prajem všetkým dobrú chuť pri varení!

  16. MilošVarenie píše:

    Znie to úžasne! Lokše plnené restovanou kuracou pečeňou sú presne to, čo hľadám pre rodinnú večeru. Vždy som mal rád tradičné slovenské jedlá a tento recept ma nadchol. Teším sa na prípravu tejto dobroty!

  17. AnkaChutná píše:

    Tento recept je skutočne výnimočný! Milujem lokše a plnenie kuracou pečeňou je proste lahôdka. Už mám chuť ich urobiť dnes večer! Ďakujem za super tip, určite sa podarí.

  18. PeťoCucoriedka píše:

    ‚Lokše s kuracou pečeňou? To je bomba!‘ Hneď som dostal chuť ich pripraviť pre moju rodinu. Je to tak jednoduché a zároveň veľmi chutné jedlo, ktoré si viem predstaviť pri nedeľnom obede. Ďakujem za super návod!

  19. _Sisi_21_ píše:

    ‚Niečo také som ešte nejedla!‘ Lokše s touto plnkou vyzerajú jednoducho dokonalé! Tradičné slovenské pokrmy sú najlepšie, nemôžem sa dočkať, kedy ich ochutnám doma.

  20. _DodoNaCeste_ píše:

    ‚Tak toto musím vyskúšať!‘ Lokše sú moje obľúbené a táto kombinácia so šťavnatou kuracou pečeňou vyzerá fantasticky. Určite pripravím túto dobrotu počas víkendu pre svojich blízkych.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *