Dark Mode Light Mode

Bravčová pečeň na šťave

Bravčová pečeň na šťave Bravčová pečeň na šťave
Bravčová pečeň na šťave

 

Ak túžite po recepte na bravčovú pečeň pripravenú na šťave, ponúkame vám jednoduchý postup:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Bravčová pečeň na šťave

Postup:

  1. Pečeň dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ju oschnúť. Následne bravčovú pečeň nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak spolu olúpte a nasekajte na jemné kúsky.
  3. V hrnci alebo panvici rozohrejte maslo a na strednom ohni orestujte cibuľu s cesnakom, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte nakrájanú pečeň a opečte ju z oboch strán, kým nezhnedne. Použite silnejší plameň, aby pečeň získala chrumkavú kôrku a ostala vo vnútri šťavnatá.
  5. Ako náhle je pečeň opečená, vyberte ju z panvice a uložte na teplom mieste.
  6. Do panvice nalejte hovädzí vývar a priveďte ho do varu.
  7. V miske spojte múku s trochou vody, aby ste vytvorili hladkú pastu. Túto zmes následne pridajte do panvice s vývarom a miešajte, kým omáčka nezhustne.
  8. Omáčku dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  9. Keď je omáčka dostatočne hustá a ochutená, vráťte opečenú pečeň späť do panvice a na miernom ohni ju povarte ešte niekoľko minút, aby sa chute prepojili.
  10. Servírujte teplé s vybranou prílohou, ako sú napríklad zemiaková kaša alebo ryža.

Verím, že vám toto jedlo prinesie výnimočný zážitok!

 

Bravčová pečeň na šťave - 2

2) Bravčová pečeň na šťave

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
  • 2 lyžice oleja (najlepšie slnečnicového alebo olivového)
  • 1 lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • 3 – 4 zrnká nového korenia
  • 1 lyžica sójovej omáčky (nepovinné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň umyte a odstráňte blány a cievy. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm.

  2. Cibuľa a mrkva: Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky, mrkvu vyčistite a nastrúhajte alebo narežte na malé kocky.

  3. Opekanie: Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista, potom do nej vložte mrkvu a cesnak (prelisovaný alebo nasekaný) a krátko povarte, aby sa zelenina zjemnila.

  4. Pridanie pečene: Keď je zelenina pripravená, pridajte nakrájanú pečeň. Opečte ju z oboch strán na strednom ohni, približne 3-4 minúty z každej strany, kým nezíska zlatohnedú farbu.

  5. Dusená šťava: Po opečení pridajte papriku, bobkový list, nové korenie, soľ a čierne korenie. Následne vlejte vývar a ak máte, aj sójovú omáčku.

  6. Dusené: Zakryte panvicu, znížte teplotu a nechajte pečeň dusiť približne 10-15 minút, kým nie je úplne prepečená a šťava sa zredukuje. Občas premiešajte.

  7. Podávanie: Po uvarení posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte s varenými zemiakmi, knedľami alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Držte krok s modernou gastronómiou

Stlačením tlačidla na odber potvrdzujete, že ste si prečítali a súhlasíte s našim Pravidlami používania
View Comments (4) View Comments (4)
  1. Výborný recept, skvelý postup.

    Balazova Patricia
  2. Vyzera to chutne, skusim tento vikend pripravit!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Jablkové jogurtové lievance - recept

Jablkové jogurtové lievance - recept

Next Post
Živánska v pekáči recept

Živánska v pekáči recept