Bravčová pečeň na šťave

Ak hľadáte recept na bravčovú pečeň na šťave, tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Bravčová pečeň na šťave

Postup:

  1. Bravčovú pečeň opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ju osušiť. Nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a jemne ich nakrájajte.
  3. Rozpálte maslo v hrnci alebo panvici a orestujte cibuľu a cesnak na strednom ohni, kým sa nezarumenia.
  4. Pridajte bravčovú pečeň a opečte ju z oboch strán, až kým nezhnedne. Použite vyšší oheň, aby pečeň získala vonkajšiu kôrku a zostala šťavnatá vnútri.
  5. Keď je pečeň opečená, vyberte ju z panvice a odložte na teplom mieste.
  6. Do panvice pridajte hovädzí vývar a nechajte ho zovrieť.
  7. V miske zmiešajte múku s trochou vody, aby ste vytvorili hladkú pastu. Pridajte túto pastu do panvice s vývarom a miešajte, kým omáčka nezhustne.
  8. Do omáčky môžete pridať soľ a čierne korenie podľa chuti.
  9. Keď je omáčka hustá a dochutená, vráťte opečenú bravčovú pečeň späť do panvice a pomaly ju povarte na miernom ohni ešte pár minút, aby sa všetky chute prepojili.
  10. Podávajte teplé s prílohou podľa vášho výberu, napríklad so zemiakovou kašou alebo ryžou.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto jedle!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
  • 2 lyžice oleja (najlepšie slnečnicového alebo olivového)
  • 1 lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • 3 – 4 zrnká nového korenia
  • 1 lyžica sójovej omáčky (nepovinné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň umyte a zbavte ju blán a ciev. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.

  2. Cibuľa a mrkva: Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky, mrkvu vyčistite a nastrúhajte alebo nakrájajte na malé kocky.

  3. Opekanie: Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista, potom pridajte mrkvu a cesnak (prelisovaný alebo nasekaný) a krátko povarte, aby sa zelenina zmäkla.

  4. Pridanie pečene: Keď je zelenina hotová, pridajte nakrájanú pečeň. Opečte ju z oboch strán na strednom ohni, približne 3-4 minúty z každej strany, kým nezíska zlatohnedú farbu.

  5. Dusená šťava: Po opečení pridajte papriku, bobkový list, nové korenie, soľ a čierne korenie. Následne vlejte vývar a ak používate, aj sójovú omáčku.

  6. Dusené: Zakryte panvicu, znížte teplotu a nechajte pečeň dusiť asi 10-15 minút, kým nie je úplne prepečená a šťava sa zredukuje. Občas premiešajte.

  7. Podávanie: Po uvarení posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s varenými zemiakmi, knedľami alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Balazova Patricia píše:

    Výborný recept, skvelý postup.

  2. Edita63 píše:

    Vyzera to chutne, skusim tento vikend pripravit!

  3. Oskar00 píše:

    Dakujem za skvely navod, urcite vyskusam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *