Dusené kuracie stehná recept

Tu je recept na dusené kuracie stehná:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 250 ml bieleho vína
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Dusené kuracie stehná recept

Postup:

  1. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovým uterákom. Ostrihajte prípadné prebytočné tuky a kožu z kuracích stehien.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte najemno. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  3. Na panvici s vysokými okrajmi zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  4. Pridajte kuracie stehná na panvicu a opečte ich z každej strany, kým nebudú zlatisté.
  5. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky, kurací vývar a biele víno. Podľa chuti dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Zakryte panvicu pokrievkou a nechajte dusiť na miernom ohni asi 45 – 60 minút, alebo kým sa kuracie mäso nerozpadne a nie je úplne mäkké.
  7. Na záver posypte dusené kuracie stehná nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, ako napríklad ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kožou alebo bez)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 1 pohár kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 1 plechovka nakladaných paradajok (prípadne čerstvé paradajky)
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
    • Cibuľu nakrájame na jemno, cesnak nasekáme na plátky, mrkvu pokrájame na kolieska a zemiak na kocky.
  2. Smaženie:

    • Na veľkej panvici alebo hrnci rozpálime olivový olej. Pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán dozlata (asi 5-7 minút na každej strane). Potom ich vyberieme a odložíme stranou.
  3. Zelenina:

    • Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme, kým cibuľa nezosklovatie, asi 3-4 minúty. Potom pridáme mrkvu a zemiak, a chvíľku opekáme.
  4. Dusenie:

    • Pridáme nakladané paradajky a dôkladne premiešame. Potom pridáme kurací vývar (alebo vodu), sušený tymián a oregano. Vrátime späť kuracie stehná a všetko privedieme do varu.
    • Znížime teplotu, zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, alebo kým sú stehná mäkké a prepečené.
  5. Servírovanie:

    • Dusené kuracie stehná podávajte s omáčkou a zeleninou. Môžete ich ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
    • Ako prílohu odporúčam podávať zemiaky, ryžu alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *