Kuracie stehná na plechu sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbia nielen milovníci kuraciny. Pripravujeme ich úplne jednoducho a rýchlo. Na začiatok si pripravíme všetky potrebné ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 2 lyžice oleja
– soľ, korenie, čerstvo nasekaná petržlenová vňať
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 veľká cibuľa
– 2 väčšie rajčiny
– 1 paprika
– 1 lyžica kečupu
– 1 lyžica horčice
– 1 lyžica medu
– 1 lyžica worchestrovskej omáčky
– 1 lyžica vegety

Kuracie stehná na plechu

Kuracie stehná si ošúpeme a umyjeme pod tečúcou vodou. Po osušení ich osolíme a okoreníme podľa chuti. Na plechu si naolejujeme olej a naň pokladáme stehná. Na stehná predpečieme v rúre 25 minút na 180 stupňov.

Počas pečenia si pripravíme zmes z cesnaku, cibule, rajčín a papriky. Všetko nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Pridáme kečup, horčicu, med, worchestrovskú omáčku, vegetu, soľ a korenie. Vymiešame dohromady a po uplynutí 25 minút vyberieme stehná z rúry a polejeme zmesou zeleniny.

Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 20 minút alebo kým nie je mäso dobre prepečené. Pred podávaním môžeme posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s duseným ryžou, zemiakmi alebo čerstvým šalátom.

Takto pripravené kuracie stehná na plechu sú lahodným pokrmom, ktorý sa skvelo hodí ako hlavné jedlo na každodenný obed či večeru. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *