Kuracie stehná na plechu sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbia nielen milovníci kuraciny. Pripravujeme ich úplne jednoducho a rýchlo. Na začiatok si pripravíme všetky potrebné ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 2 lyžice oleja
– soľ, korenie, čerstvo nasekaná petržlenová vňať
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 veľká cibuľa
– 2 väčšie rajčiny
– 1 paprika
– 1 lyžica kečupu
– 1 lyžica horčice
– 1 lyžica medu
– 1 lyžica worchestrovskej omáčky
– 1 lyžica vegety
Kuracie stehná na plechu
Kuracie stehná si ošúpeme a umyjeme pod tečúcou vodou. Po osušení ich osolíme a okoreníme podľa chuti. Na plechu si naolejujeme olej a naň pokladáme stehná. Na stehná predpečieme v rúre 25 minút na 180 stupňov.
Počas pečenia si pripravíme zmes z cesnaku, cibule, rajčín a papriky. Všetko nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Pridáme kečup, horčicu, med, worchestrovskú omáčku, vegetu, soľ a korenie. Vymiešame dohromady a po uplynutí 25 minút vyberieme stehná z rúry a polejeme zmesou zeleniny.
Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 20 minút alebo kým nie je mäso dobre prepečené. Pred podávaním môžeme posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s duseným ryžou, zemiakmi alebo čerstvým šalátom.
Takto pripravené kuracie stehná na plechu sú lahodným pokrmom, ktorý sa skvelo hodí ako hlavné jedlo na každodenný obed či večeru. Dobrú chuť!