Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na krémové cesnakové Parmezanové špagety:

Krémové Cesnakové Parmezanové špagety

Ingrediencie:

  • 200 g špagiet
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
  • 250 ml smotany na varenie
  • 50 g strúhaného Parmezánu
  • Soľ a korenie, podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať, nasekaná (na ozdobu)

 

Nivové špagety

Postup:

  1. Špagety uvaríme podľa pokynov na obale do al dente. Prelejte ich dôkladne a odložte na stranu.
  2. V hrnci na strednom plameni zohrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho, kým nezačne voňať, asi 1-2 minúty.
  3. Pridajte smotanu na varenie a nechajte ju krátko povariť, asi 2-3 minúty, až zhustne.
  4. Primiešajte strúhaný Parmezán, kým sa plne nerozpustí a zhmotní sa jednotná omáčka. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  5. Pridajte uvarané špagety do hrnca a premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
  6. Hrniec odstavte z plameňa a špagety ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Podávajte okamžite a nechajte si chutiť!

Tento recept je pre 2-3 porcie. Voľne prispôsobte množstvá podľa svojich preferencií. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Jana píše:

    nivu zbožňujeme a tieto špagety boli geniálne

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *