Zapekané makaróny

Zapekané makaróny, známe aj ako “makaróny po taliansky”, sú jednoduchý a chutný pokrm, ktorý môžete rýchlo pripraviť. Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 200 g cestovín (napr. penne, makaróniky)
  • 400 g paradajkového pretlaku alebo omáčky
  • 200 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie – podľa vlastnej preferencie)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g syra (napr. ementál, eidam) – na strúhanie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • olej na smaženie

 

Zapekané makaróny

Postup:

  1. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte jemne nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, kým sa nezmäknú.
  2. Pridajte mleté mäso a orestujte ho dozlatista.
  3. Následne pridajte paradajkový pretlak alebo omáčku, soľ a čierne korenie podľa chuti. Nechajte zmes povariť niekoľko minút.
  4. Varíme cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode. Po uvarení ich scedíme.
  5. Do vymasteného ohňovzdorného pekáča (alebo hlbokého plechu) nasypeme uvarené cestoviny a premiešame ich s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou, tak aby boli cestoviny dobre obalené omáčkou.
  6. Na vrch posypeme strúhaným syrom.
  7. Pekáč s cestovinami dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 20-25 minút, kým syr nezhnedne a cestoviny sa zapečú.

Hotové zapekané makaróny môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu či zeleninovému pokrmu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *