Mramorová bábovka s čokoládou a vlašskými orechmi

Nasadím si svoje neviditeľné zástery, aby som vám pripravil originálny recept na mramorovú bábovku s čokoládou a vlašskými orechmi po slovensky:

Suroviny:

  • 200 g masla (na vymastenie formy)
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 200 g masla (izbovej teploty)
  • 4 vajcia
  • 1 vrchovatá lyžica kakaa
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 100 g čokolády (nastrúhaná na menšie kúsky)
  • 100 g vlašských orechov (nastrúhaných na menšie kúsky)

 

Mramorová bábovka s čokoládou a vlašskými orechmi

Postup:

  1. Troubu predhrejte na 180°C a formu na bábovku dôkladne vymastite maslom.
  2. V veľkej miske zmiešajte hladkú múku a cukor.
  3. Pridajte izbové maslo a za pomoci ručného mixéra alebo stoly miešajte, kým nevznikne hladká a krémová hmota.
  4. Postupne pridávajte vajcia a vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili do jednotného cesta.
  5. Rozdeľte cesto na dve rovnaké časti. Do jednej časti pridajte nastrúhanú čokoládu a do druhej nastrúhané vlašské orechy. Obe časti cesta dôkladne premiešajte, aby sa prísady rovnomerne rozprostredili.
  6. Vymastite formu na bábovku maslom a na striedačku pridávajte jednu lyžicu tmavého cesta, potom jednu lyžicu svetlého cesta a tak ďalej, kým nevyužijete všetko cesto.
  7. Pridajte do predhriatej trouby a pečte približne 45-50 minút, alebo kým bábovka nevyjde suchá špajľou vloženou do stredu.
  8. Nechajte bábovku vychladnúť v miske asi 10 minút a potom ju opatrne vysypte na mriežku, aby mohla doladiť svoju dokonalú chuť.
  9. Podávajte teplú alebo studenú podľa chuti. Môžete ju posypať trochou práškového cukru alebo ozdobiť čerstvými plátkami čokolády a vlašskými orechmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *