Bolónske špagety mäso

Nasleduje recept na boloňské špagety s mletým mäsom:

Suroviny:

  • 250g špagiet
  • 300g mletej hovädzej zemli
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 mrkva, nastrúhaná
  • 1 stonkový zeler, nakrájaný na menšie kúsky
  • 400g konzervovaných paradajok
  • 2 polievkové lyžice koncentrovaného paradajkového pretlaku
  • 200ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • parmezán (alebo iný tvrdý syr) na posypanie

 

Bolónske špagety mäso

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci varíme špagety podľa návodu na obale a odsedíme ich.
  2. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a pridáme cibuľu. Orestujeme ju, kým nebude sklovitá.
  3. Pridáme mleté ​​mäso a opečieme ho, kým nezhnedne. Pridáme cesnak a opečieme ďalšiu minútu.
  4. Pridáme mrkvu, zeler, paradajky, paradajkový pretlak, hovädzí vývar, oregano a bazalku. Privárame zmes do varu a varíme ju na miernom ohni asi 20-30 minút, kým omáčka nezhustne.
  5. Ochutnáme omáčku a prípadne ju dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Ak chceme hladšiu konzistenciu omáčky, môžeme ju rozmixovať pomocou mixéra alebo ponorného mixéra.
  7. Nalijeme omáčku cez uvarené a odsedené špagety a premiešame.
  8. Podávame boloňské špagety posypané strúhaným parmezánom alebo iným tvrdým syrom.

Dobrú chuť!

 

Bolónske špagety s mäsom sú jedlom v talianskom štýle, ktorého základom je hustá omáčka z duseného mäsa, cibule, cesnaku a paradajok. Tento tradičný recept je výbornou voľbou pre milovníkov talianskej kuchyne.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *