Penne na šampiňónoch

Recept na penne s hríbikmi:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 200 g čerstvých hríbikov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šalotka
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Penne na šampiňónoch

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale, až budú al dente. Odceníme a stranou necháme.
  2. Hríbiky očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak a šalotku jemne nakrájame.
  3. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme na neho nakrájený cesnak a šalotku. Smažíme dozlatova.
  4. Pridáme hríbiky a smažíme, až zmäknú a vydajú šťavu. Môžeme pridať trochu soli a korenia.
  5. K hríbikom prilijeme smotanu na varenie a necháme povariť, až sa omáčka mierne zahustí.
  6. Pridáme uvarené cestoviny a premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozpustila.
  7. Na záver môžeme jedlo posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *