Recept na penne s hríbikmi:
Suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 200 g čerstvých hríbikov
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 šalotka
- 100 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Penne na šampiňónoch
Postup:
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale, až budú al dente. Odceníme a stranou necháme.
- Hríbiky očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak a šalotku jemne nakrájame.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme na neho nakrájený cesnak a šalotku. Smažíme dozlatova.
- Pridáme hríbiky a smažíme, až zmäknú a vydajú šťavu. Môžeme pridať trochu soli a korenia.
- K hríbikom prilijeme smotanu na varenie a necháme povariť, až sa omáčka mierne zahustí.
- Pridáme uvarené cestoviny a premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozpustila.
- Na záver môžeme jedlo posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávať.
Dobrú chuť!