Penne s feniklom a mascarpone

Penne s feniklom a mascarpone sú skvelou kombináciou jemnosti a chuti. Nasledujúci recept ukáže, ako pripraviť túto lahodnú taliansku pochúťku:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 1 veľký fenikel, nakrájaný na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g mascarpone syra
  • ½ šálky mlieka
  • čerstvý tymián (podľa chuti)
  • soľ a korenie (podľa chuti)
  • parmezán (na posypanie)

 

Penne s feniklom a mascarpone

Postup:

  1. Pripravte si všetky suroviny.
  2. Do hrnca s vriacou osolenou vodou dajte cestoviny a varíme podľa pokynov na obale, kým nie sú “al dente”.
  3. Do hlbokého hrnca rozohrejte olej a orestujte na ňom fenikel a cesnak, kým nezhnednú.
  4. Pridajte mascarpone syr a mlieko do hrnca a premiešajte, kým sa všetky suroviny spoja a vytvoria krémovú omáčku. Prípadne pridajte viac mlieka, ak je omáčka príliš hustá.
  5. Pridajte do omáčky čerstvý tymián, soľ a korenie podľa chuti. Premiešajte.
  6. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do hrnca s omáčkou. Dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
  7. Podávajte teplé s posypaním parmezánom a prípadne ďalším čerstvým tymiánom.

Teraz si môžete vychutnať túto krémovú a aromatickú kombináciu penne, feniklu a mascarpone. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *