Penne s feniklom a mascarpone sú skvelou kombináciou jemnosti a chuti. Nasledujúci recept ukáže, ako pripraviť túto lahodnú taliansku pochúťku:
Suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 1 veľký fenikel, nakrájaný na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g mascarpone syra
- ½ šálky mlieka
- čerstvý tymián (podľa chuti)
- soľ a korenie (podľa chuti)
- parmezán (na posypanie)
Penne s feniklom a mascarpone
Postup:
- Pripravte si všetky suroviny.
- Do hrnca s vriacou osolenou vodou dajte cestoviny a varíme podľa pokynov na obale, kým nie sú “al dente”.
- Do hlbokého hrnca rozohrejte olej a orestujte na ňom fenikel a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridajte mascarpone syr a mlieko do hrnca a premiešajte, kým sa všetky suroviny spoja a vytvoria krémovú omáčku. Prípadne pridajte viac mlieka, ak je omáčka príliš hustá.
- Pridajte do omáčky čerstvý tymián, soľ a korenie podľa chuti. Premiešajte.
- Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do hrnca s omáčkou. Dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
- Podávajte teplé s posypaním parmezánom a prípadne ďalším čerstvým tymiánom.
Teraz si môžete vychutnať túto krémovú a aromatickú kombináciu penne, feniklu a mascarpone. Dobrú chuť!