Šampiňónové penne s vlašskými orechmi

Šampiňónové penne s vlašskými orechmi.

Tento recept je jednoduchý a chutný. Budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g sušených penne cestovín
  • 300 g čerstvých šampiónov
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1/2 šálky vlašských orechov, nakrájaných
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • niekoľko lístkov čerstvého bazalku, nakrájaných

 

Šampiňónové penne s vlašskými orechmi

Teraz môžete začať s prípravou:

  1. Uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a odložíme.
  2. V hlbokom hrnci zohrejeme olivový olej a opečieme cibuľu a cesnak dozlatista.
  3. Pridáme šampiñóny a opečieme ich, kým nezmäknú a nezískajú ľahkú zlatohnedú farbu.
  4. Pridáme nakrájané vlašské orechy a opečieme ich spolu so šampiñónmi asi 2 minúty.
  5. Pridáme smotanu a miešame, kým sa nespojí so zvyšnými ingredienciami. Ak je zmes príliš hustá, môžeme pridať trochu vody z varu cestovín.
  6. Ochutnáme zmes a pridáme podľa potreby soľ a korenie.
  7. Pridáme uvarené cestoviny do hrnca so šampiñónmi a vmiešame ich do zmesi, aby sa cestoviny rovnomerne obalili.
  8. Na záver ozdobíme jedlo nakrájanými lístkami bazalky a jedlo je pripravené na podávanie.

Tešte sa na aromatické a chutné šampiñónové penne s vlašskými orechmi! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *