Krúpová polievka s mäsom.
Suroviny:
- 250 g bravčového alebo hovädzieho mäsa (rebrá, plece)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 100 g krúp (napr. krupice, jačmeň)
- 1,5 l zeleninového vývaru alebo vody
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- petržlenová vňať na ozdobenie
Krúpová polievka s mäsom
Postup:
- Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom mäso, kým sa pekne nezohnutuje.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na jemné kocky. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
- Do hrnca pridajte cibuľu, mrkvu, zemiaky a orestované mäso a zalijte zeleninovým vývarom alebo vodou.
- Nechajte zmes prevrieť a potom znížte teplotu a varíme ďalších 15 – 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte krúpy do polievky a varíme podľa návodu na obale.
- Nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte teplú, ozdobenú posekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem vám dobrú chuť!