Krúpová polievka s mäsom

Krúpová polievka s mäsom.

Suroviny:

  • 250 g bravčového alebo hovädzieho mäsa (rebrá, plece)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 100 g krúp (napr. krupice, jačmeň)
  • 1,5 l zeleninového vývaru alebo vody
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Krúpová polievka s mäsom

Postup:

  1. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom mäso, kým sa pekne nezohnutuje.
  3. Cibuľu olúpte a nakrájajte na jemné kocky. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
  4. Do hrnca pridajte cibuľu, mrkvu, zemiaky a orestované mäso a zalijte zeleninovým vývarom alebo vodou.
  5. Nechajte zmes prevrieť a potom znížte teplotu a varíme ďalších 15 – 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  6. Pridajte krúpy do polievky a varíme podľa návodu na obale.
  7. Nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Podávajte teplú, ozdobenú posekanou petržlenovou vňaťou.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *