Ingrediencie:
– 200 g ramen rezancov
– 1 liter kuracieho vývaru
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 1 lyžička rybacej omáčky
– 1 lyžička sezamového oleja
– 1 lyžička cukru
– 2 vajcia
– 200 g uhoriek, nakrájaných na tenké plátky
– 100 g mäkkého tofu, nakrájaného na kocky
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 1 pór, nakrájaný na kolieska
– 2 korenia balkánske, nasekané na kolieska
– 1 lyžica oleja

 

Japónska polievka rámen – Recept

Postup:
1. V hrnci zohrejeme olej a opražíme cesnak, pór a korenia balkánske asi 3 minúty.
2. Pridáme kurací vývar a necháme zovrieť.
3. V miske zmiešame sójovú omáčku, rybaciu omáčku, sezamový olej a cukor.
4. Do vývaru pridáme rezance a uvarené vajcia a varíme podľa návodu na obale.
5. Keď sú rezance uvarené, pridáme tofu a uhoriek a necháme zovrieť.
6. Podávame teplé a môžeme ozdobiť plátkami nori alebo posypať sezamovými semienkami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *