Slovenský recept na slížikovú polievku:
Ingrediencie:
– 500 g zemiakov
– 200 g slížíkových húb
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 petržlenový koreň
– 1 pór
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, korenie, majoránka, petržlen na dochutenie
– voda
Sližiková polievka
Postup:
1. Zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kúsky a vložte do hrnca s vodou. Variť až kým nezmäknú.
2. V inej panvici orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, petržlenový koreň a pór na oleji.
3. Pridajte na kusy nakrájané slížikové huby a restujte spolu.
4. Keď sú zemiaky uvarené, pridajte ich spolu so všetkým vývarom do hrnca s hubami a zeleninou.
5. Dochutite soľou, korením, majoránkou a petržlenom.
6. Pripravenú polievku nechajte ešte chvíľu povariť a potom môžete podávať.
Dobrú chuť!