Kuracia polievka s rezancami tak ako ju varíme my doma.
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (kosti, pŕsia alebo stehná)
- 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
- 2 mrkvy (očistené a na plátky)
- 2 zemiaky (olúpané a nakrájané na kocky)
- 1 pór (nasekaný)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g rezancov (podľa vlastného výberu)
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať
Kuracia polievka s rezancami
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu, čakajte pokiaľ sa zlatisto nezozlatí.
- Pridajte kuracie mäso a opekajte ho, kým nebude vnútri už šťavovité a pevné.
- Pridajte cesnak, mrkvu, pór a zemiaky. Poduste ich spolu pár minút, aby sa zjemnili.
- Zalejte všetko zeleninovým vývarom a privedte k varu.
- Znížte teplotu a povarte polievku na miernom ohni asi 20-30 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Vyparte rezance vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
- Keď je polievka hotová, pridajte varené rezance do hrnca a premiešajte.
- Polievku nechajte chvíľu odstáť, aby sa chute spojili.
- Do taniera nalejte porciu polievky a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!