Kuracia polievka s rezancami

Kuracia polievka s rezancami tak ako ju varíme my doma.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (kosti, pŕsia alebo stehná)
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 mrkvy (očistené a na plátky)
  • 2 zemiaky (olúpané a nakrájané na kocky)
  • 1 pór (nasekaný)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g rezancov (podľa vlastného výberu)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Kuracia polievka s rezancami

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu, čakajte pokiaľ sa zlatisto nezozlatí.
  2. Pridajte kuracie mäso a opekajte ho, kým nebude vnútri už šťavovité a pevné.
  3. Pridajte cesnak, mrkvu, pór a zemiaky. Poduste ich spolu pár minút, aby sa zjemnili.
  4. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a privedte k varu.
  5. Znížte teplotu a povarte polievku na miernom ohni asi 20-30 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  6. Vyparte rezance vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
  7. Keď je polievka hotová, pridajte varené rezance do hrnca a premiešajte.
  8. Polievku nechajte chvíľu odstáť, aby sa chute spojili.
  9. Do taniera nalejte porciu polievky a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *