Ak hľadáte recept na tekvicovú krémovú polievku z hokkaido tekvice, tu je jednoduchý a chutný recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Potrebné suroviny:
- 1 hokkaido tekvica (asi 1 kg)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletej kurkumy
- Sól a čierne korenie podľa chuti
- 150 ml smotany na varenie
- 2 lyžice sušených tekvicových semienok na ozdobenie
Tekvicová krémová polievka hokkaido
Postup:
- Hokkaido tekvicu očistite od semien a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte.
- V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte nakrájanú tekvicu a opekajte ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
- Potom do hrnca pridajte zeleninový vývar, sladkú papriku, kurkumu, soľ a korenie. Dajte všetko do varu, znížte teplotu a nechajte variť asi 20 – 25 minút, kým sa tekvica nezmäkne.
- Keď je tekvica dostatočne mäkká, použite mixér na zmixovanie polievky do hladka. Ak chcete, môžete použiť aj mixér na tyčkový.
- Vráťte polievku späť do hrnca, pridajte smotanu a dobre premiešajte. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
- Podávajte teplú s posypanými sušenými tekvicovými semienkami.
Dúfam, že vám chutí! Dobrú chuť!