Ak hľadáte recept na tekvicovú krémovú polievku z hokkaido tekvice, tu je jednoduchý a chutný recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Potrebné suroviny:

  • 1 hokkaido tekvica (asi 1 kg)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • Sól a čierne korenie podľa chuti
  • 150 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice sušených tekvicových semienok na ozdobenie

 

Tekvicová krémová polievka hokkaido

Postup:

  1. Hokkaido tekvicu očistite od semien a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
  3. Pridajte nakrájanú tekvicu a opekajte ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
  4. Potom do hrnca pridajte zeleninový vývar, sladkú papriku, kurkumu, soľ a korenie. Dajte všetko do varu, znížte teplotu a nechajte variť asi 20 – 25 minút, kým sa tekvica nezmäkne.
  5. Keď je tekvica dostatočne mäkká, použite mixér na zmixovanie polievky do hladka. Ak chcete, môžete použiť aj mixér na tyčkový.
  6. Vráťte polievku späť do hrnca, pridajte smotanu a dobre premiešajte. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
  7. Podávajte teplú s posypanými sušenými tekvicovými semienkami.

Dúfam, že vám chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *