Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 stredne veľké zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1 polievková lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 200 ml smotany na šľahanie
Hlivová krémová polievka – Recepty
Postup:
1. Na kocky nakrájame cibuľu, zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň.
2. V hrnci roztopíme maslo a orestujeme nakrájanú zeleninu.
3. Pridáme vývar, povaríme a necháme variť asi 20 minút, kým zelenina nebude mäkká.
4. Soľou a korením dochutíme podľa chuti.
5. Vyberieme hrniec z tepla a zmixujeme pomocou mixéra na krémovú konzistenciu.
6. Do hotovej polievky primiešame smotanu na šľahanie.
Podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!