Samozrejme, tu je recept na výbornú káčaciu polievku po slovensky:

Ingrediencie:

  • 1 káča, vykostená a nakrájaná na kusy
  • 2 cibule, nakrájané
  • 3 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 3 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1 liter mäsovej polievky
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Ingrediencie na dochutenie: petržlenová vňať, kyslá smotana

 

Výborna kačacia polievka

Postup:

  1. Na panvici zahrejte olej a opražte cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.
  2. Pridajte káčacie kusy a opražte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatisté.
  3. Do hrnca s káčacími kúskami pridajte mrkvu, zemiaky a mäsovú polievku.
  4. Varíme na strednom ohni, kým sa zemiaky a mrkva nevaria do mäkka.
  5. Pridajte nasekaný tymián a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Polievku podávajte posypanú petržlenovou vňaťou a s lyžicou kyslej smotany na vrchu.

Dobrú chuť! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *