Samozrejme, tu je recept na výbornú káčaciu polievku po slovensky:
Ingrediencie:
- 1 káča, vykostená a nakrájaná na kusy
- 2 cibule, nakrájané
- 3 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 3 zemiaky, nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 polievková lyžica oleja
- 1 liter mäsovej polievky
- 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Ingrediencie na dochutenie: petržlenová vňať, kyslá smotana
Výborna kačacia polievka
Postup:
- Na panvici zahrejte olej a opražte cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.
- Pridajte káčacie kusy a opražte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatisté.
- Do hrnca s káčacími kúskami pridajte mrkvu, zemiaky a mäsovú polievku.
- Varíme na strednom ohni, kým sa zemiaky a mrkva nevaria do mäkka.
- Pridajte nasekaný tymián a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Polievku podávajte posypanú petržlenovou vňaťou a s lyžicou kyslej smotany na vrchu.
Dobrú chuť! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa spýtať.