Ingrediencie:
– 500 g huby (šampiňóny, hríby, voľajaké podľa vlastného výberu)
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice múky
– 1 lyžica octu
– 1 lyžica mletého korenia
– soľ a kyslá smotana podľa chuti
– petržlenová vňať na ozdobu

 

Hubová polievka na kyslo

Postup:

1. Huby dôkladne očistíme a nakrájame na plátky.
2. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
3. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme, kým cibuľa nezjemnie.
4. Pridáme nakrájané huby a orestujeme ich spolu s cibuľou a cesnakom.
5. Primiešame mleté korenie a múku, premiešame a podlejeme vodou.
6. Polievku varíme približne 30 minút, kým huby nezmäknú.
7. Na záver pridáme ocot a dobre premiešame.
8. Podľa chuti osolíme a dochutíme kyslou smotanou.
9. Polievku môžeme ozdobiť nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *