Cviklová polievka je chutná a zdravá voľba. Tento recept je veľmi jednoduchý na prípravu a nevyžaduje veľa surovín. Tu je návod, ako si pripraviť tinklovú cviklovú polievku:

Suroviny:
– 2 veľké cvikle
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 pór
– 1 lyžica masla
– 1,5 litra zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– kyslá smotana na dochutenie (voliteľné)
– petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

 

Cviklová polievka – Tinkiné recepty

Postup:

1. Cvikle ošúpeme a nakrájame na hrubé plátky. Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zemiaky olúpeme a nakrájame rovnako ako cibuľu. Pór očistíme a nakrájame na tenké prúžky.

2. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme cibuľu. Smažíme ju dozlatista.

3. Potom pridáme cvikle, mrkvu, zemiaky a pór. Cvikle by mali dať polievke nádych červenej farby.

4. Všetko spolu necháme krátko orestovať a potom zalijeme zeleninovým vývarom.

5. Privedieme k varu a necháme variť, kým sa zelenina zmäkne (asi 20 – 25 minút).

6. Keď je zelenina mäkká, polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.

7. Polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti.

8. Na dochutenie polievky, môžeme pridať aj trochu kyslej smotany.

9. Na záver môžeme polievku posypať nasekanou petržlenovou vňaťou pre lepší vizuálny efekt.

Tinklová cviklová polievka je hotová! Môžete si ju podávať ešte teplú. Dúfam, že vám bude chutiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *