Tu máte recept na špargľovú polievku:

Suroviny:

  • 500 g zelených špargľov
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie (optionálne)
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlen alebo kôpor)

 

Tinkiné recepty – Špargľova polievka

Postup:

  1. Špargľové končeky odrežte a odložte ich na posledok. Zvyšok špargle olúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájanú špargľu (okrem odrezaných končekov) a orestujte ju ešte asi 5 minút.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte odrezané špargľové končeky. Varíme približne 15-20 minút, kým špargľa zmäkne.
  5. Polievku mixujte tyčovým mixérom, kým nezískate hladkú konzistenciu.
  6. Ak chcete, môžete pridať smotanu na varenie a ešte krátko zohriať.
  7. Dochutite soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Podávajte ozdobené čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *