Mačanka recept

Tu je jednoduchý recept na mačanku v slovenčine:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (najlepšie plece)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 mrkvy
  • 2 väčšie cukety
  • 1 červená paprika
  • 1 paradajka
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica mletej papriky
  • soľ, korenie a sušené bylinky podľa chuti
  • voda podľa potreby

 

Mačanka recept

Príprava:

  1. Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
  3. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska, cuketu nakrájajte na menšie kúsky, papriku nakrájajte na prúžky a paradajku nasekajte.
  4. Väčšiu panvicu ohrejte s olejom a orestujte bravčové mäso, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ešte niekoľko minút.
  6. Do panvice pridajte mrkvu, cuketu, papriku a paradajku. Premiešajte a dusajte niekoľko minút.
  7. Osolte, okoreňte a pridajte mletú papriku a sušené bylinky podľa chuti. Premiešajte všetky ingrediencie.
  8. Pridajte dosť vody, aby pokryla všetky suroviny. Znížte teplotu a varťe na miernom ohni približne 1-2 hodiny, alebo kým mäso a zelenina nezmäknú.
  9. Počas varenia pridajte podľa potreby ešte vodu.
  10. Podávajte mačanku teplú s pyré zemiakmi alebo varenými zemiakmi.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *